Loading...

Социалната мрежа на България

Значението на логата на известните марки автомобили от блога на KeNguru

  Питали ли сте се, какво означава логото на вашия автомобил? Не ви ли е било чудно, защо точно този знак, украсява бронята му? Как ли е бил създаден и поставен на тази марка? На тези въпроси има подходящи отговори, които ще се постараем да ви дадем сега.


Както при всичко в този свят, при леките коли също няма нищо случайно. Ежедневно чуваме един от най-известните компании, произвеждащи най-популярните марки, обсъждаме ги, купуваме ги, а сега ще разберем и защо всеки модел има свой определен белег. Ето едни от най-търсените видове автомобили, завладели отдавна този пазарен сектор.


Началото поставяме с
Audi, чийто четири пръстена според някои са символ на четирите нации или четирите елемента, но всъщност не е точно така. Пръстените на известната марка показват обединението и съдружието на четирите компании Wanderer, Horch, DKW и Audi.


 Продължаваме с добре познатото
BMW. Тук има две теории относно логото на немската марка. Едната гласи, че белите и сините триъгълници са копирани от баварския флаг, а според другата, картинката е символизира въртяща се перка на самолет. Която и да е вярна, няма да има значение за почитателите на германския баварец.


Знака на
Ferrari идва от авиаторът Граф Барака, който нарисувал жребец върху самолета си, символ на военния му полк, с надеждата за повече късмет. След време, майка му успяла да накара Енцо Ферари да постави коня на състезателните си коли, за бързина и безаварийно каране на шофьорите. От там нататък, жребецът е символ на колата, а жълтият цвят-символ на родния дом на Ферари.


Mercedes Benzтрябва да е била щастлива, след като баща и Майбах решава този автомобил да носи името на дъщеря му. Трите звездни лъча са знак за величието на въздуха, морето и земята.
Aston Martin носи името планинско съзтезание в Астън Клинтън, което е било спечелено от Лионел Мартин. Заедно с Р. Брамфорд създават автомобила през 1914 година.


Знака на
Hyundaiе много интересен, тъй като буквата „H”се вижда от всички, но тя всъщност не е там. Тайната на това лого е, че тя означава ръкостискане между клиент и производител. Самото име на леката кола, означава „модерност”.


е красиво водно цвете...и лек автомобил. Не се знае с точност, защо създателят му предпочита това име, но има теория, според която той е наричал съпругата си по този начин. Има още много интересни сведения, свързани с историята на логата на колите. По тази причина, щом си вземете автомобил, потърсете информация за логото му, може да научите много интересни факти.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш