Loading...

Социалната мрежа на България

Някои от най-интересните филми, направени по действителен случай от блога на KeNguru


Няма съмнение, че когато изгледаме един зашеметяващ филм, историята му докосва сърцето ни още по-силно, ако накрая видим надпис „по действителен случай”. Знаем, че това е нещо преживяно и се възхищаваме на реалните герои, заради съдбата им, независимо дали добра, или лоша е тя. За съжаление, има някои филми, които заблуждават. Някои режисьори решават да поставят този надпис, а всъщност променят или изопачават целия сценарий. За ваше улеснение, сега ще ви предложим няколко филма, чиито истории са наистина споделени и изживени от истински хора, достойни за възхищение.


Започваме с „Историята на Стрейт”, който ни представя историята на Алвин Стрейт. Той е амбициозен мъж на 73 години, който принуден от съдбата, трябва да измине около 400км с косачка, чиято скорост е 10км/ч. Стрейт предприема това пътуване, за да навести брат си, който получава сърдечен удар. Единственият вариант на героя става косачката, понеже той не може да вземе шофьорска книжка, заради проблеми с очите и краката. В реалния живот, Стрейт умира 2 години по-късно.


„Подмяната” е филм, който разказва за изчезването на сина на Кристин Колинс. След време се появява момче, което по описание прилича точно на нейния син, но всъщност е просто измамник. В края на филма, никой не вярва на отчаяната майка, обявяват я за луда. Пред нас се разкрива и тайната за един от най-бруталните убийства в историята на Америка.


Във филма „Подчинение” ставаме свидетели на една телефонна шега, която обаче стига много далеч. Тук, единственото различно нещо от реалността е, че събитията се случват в МакДоналдс. След време се разбира, че телефонният измамник е направил около 70 такива обаждания.


Филмът „Кинси” ни представя историята на Алфред Кинси, който е толкова религиозен, че дори най-дребните неща, като ципа на панталон, се приемат за нещо греховно. Биологът изследва живота на оси-шикалкотворки. По-късно, обаче, нещо друго предизвиква още по-голям интерес у героя, а именно сексологията. Той започва да прави различни изследвания, този път на хора, със стремежа да промени човешкото мислене. Всичко това е напълно реално, дори филмът спестява някои детайли, като записите на Кинси, на които се виждат негови ученици, докато правят секс. Интересно е, че биологът е взел интервю от над 18 000 жители на САЩ.


В „Чудовище” няма да разберете съдбата на някое свръхестествено създание, а напротив. Тук става дума за живота на не толкова красива проститутка, която има хомосексуални наклонности. С течението на времето, тази жена става една от най-добрите серийни убийци, което по-късно и печели Оскар в реалния живот. Този изключително интересен филм е заснет само за 28 дни.


„Алфа дог” разказва историята на 15-годишния Никълъс Марковиц, който е отвлечен от групата на дилър на наркотици. Той е истинска звезда, заобиколен от момичета, купони и все неща, по които младото момче дори се увлича, но все пак нещата не свършват добре. Интересно е, че майката на героя не е била съгласна за заснемането на филма, но все пак е склонила. В „Алфа дог”, думата
“fuck” е използвана цели 114 пъти, за едно със своите разновидности.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш