Loading...

Социалната мрежа на България

Дървениците вкъщи бич за семейството от блога на Димитър Йорданов

Дървениците са малки хапливи насекоми, които смучат кръв и остават по кожата подути и червени петна. Обикновено те ловуват вечер, когато осветлението загасне и хората заспят. Лекарите твърдят, че този тип инсекти не пренася зарази, но въпреки всичко ако имате алергична реакция след ухапването е добре да се започне антибиотично лечение.


Любопитен е фактът, че дървеници могат да се появят дори и в ново жилище с перфектна хигиена. Те се пренасят лесно с куфари, чанти, сакове, мебели и дори по дрехите ви. Достатъчно е в новия апартамент да ви дойдат гости, които имат дървеници и вие вече сте застрашен от кръвосмучещите гадини.


Много семейства изпитват истински ужас от присъствието на дървениците в домовете им. Собствениците дори не могат да заспят при мисълта, че ще бъдат полазени и евентуално ухапани от тези толкова неприятни насекоми. Мнозина започват борба с тях като използват бабешки рецепти или пък купуват препарати за пръскане срещу дървеници от аптеките.


Истината е, че е много трудно да се отървеш от дървениците и това изисква намесата на специалисти, които комбинират най-добрите методи, така че да унищожат насекомите и спрат размножаването им във вашия дом или работно място. Най-често с това се занимават професионалисти в сферата на дезинсекцията, които може да откриете в интернет или по обяви в пресата.


Експертите по унищожаване на вредители прилагат изпитани отрови, които нямат влияние върху хората, но са безмилостни срещу насекомите. Освен това бригадите занимаващи се с дезинсекция знаят къде са леговищата на дървениците и действат именно там.


В обобщение


Ако не искате да треперите пред малките кръвопийци, то по-добре побързайте да позвъните на ДДД услуги, за да отстранят проблема. Започва се с предварителен оглед и се преминава към пръскане на помещенията, мебелите, стените, подовите настилки, матраците и почти всяко едно място в апартамента или къщата. Продължава се, докато заразата не бъде отстранена напълно.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш