Loading...

Социалната мрежа на България

bgtifo

Базалните импланти са иновативен метод за възстановяване на зъби, който носи много добри резултати за пациентите. При този тип импланти не се налага костозаместване даже и при най-тежките случаи. Ефективността на имплантацията е гарантиране дори при наличието на пародонтално заболяване. Лечението е краткосрочно в разстояние на два и три дни, без болка и други неприятни последици за вас.


Що е то базална имплантология?


Костта се състои от вътрешна спонгиозна част, покрита с плътен слой, наричан още кортикалис. Базалните импланти се поставят най-малко на две места в най-твърдата част. Кортикалисът използван за закрепване на зъбните импланти, е силно минерализиран и поддържа високо ниво на регенерация. Това помага за лесния монтаж на имплантите и по-добрата дъвкателна способност.


За разлика от конвенционалните импланти, тук поставянето е много по-лесно и бързо, както споменахме по-горе в статията. Освен това няма нужда да се чака зарастване на раната при извадените зъби, а се действа на момента чрез специална техника, която не предизвиква никакви странични ефекти.


Любопитно е, че стоматолозите могат да поставят базални импланти на пациенти с „недостиг на кост“ или иначе казано костна атрофия. Това, което ги прави достъпни в такива случаи е специфичният дизайн, който позволява лесната интеграция на зъба в твърдата кост.

 

Слагането на базални зъбни импланти е препоръчително, както за частично, така и за напълно обеззъбени пациенти. Прилага се при пушачи и хора с пародонтални проблеми. Основната цел на лечението е фиксирането на мост от дванадесет зъба за всяка челюст. За разлика от подвижните протези, с имплантите може да се храните в отсъствие, на каквито и да е затруднения.


Обобщение


Не се налага костна аугментация и други хирургически намеси преди поставяне на имплантите. Всичко става светкавично и вие се снабдявате с по-добра усмивка и настроение породено от чисто новите ви зъби. Д-р Александър Лазаров ви очаква в Центъра по базална имплантология и ви желае усмихнато бъдеще.