Loading...

Социалната мрежа на България

bgtifo

Всеки, който купува нов PVC дограма за дома си, иска да знае каква е продължителността на живота ѝ. Тук е нужно да споменем, че дълголетието на пластмасовата дограма зависи от така наречените модификатори. Поливинилхлоридът е устойчив материал, който издържа на природни явления, сред които земетресения, силни снеговалежи, бурии и градушки.

 

За да издържи вашата дограма максимално дълго, то тя трябва да се почиства редовно и да се поддържа правилно. Прочете повече за издръжливостта на PVC дограмата, за да знаете какво може да очаквате, когато я монтирате във вашия апартамент или къща. Обикновено добрите производители дават над 10 години гаранция за пластмасовите профили, но имайте предвид, че те могат да живеят още много време.


Съвременната дограма не губи вида си с течение на времето, тя не пожълтява и не се деформира. Съставките в нея позволяват дългосрочна експлоатация, без да имате каквито и да е проблеми. Ние сме виждали PVC профили на 20 години, които имат съвсем незначителни промени, като например леко одраскване или замърсяване.


Смяната на дограмата може да бъде породена от наличието на конденз, скъсване на уплътненията, повреда в обкова или други причини. Тези повреди се получават основно при нискокачествените дограми, които не ви препоръчваме да закупувате. Съществуват евтини профили, които наистина търпят различни промени през времето и това бърка в джоба на потребителите.


Ето защо, когато инвестирате в нова дограма е нужно да направите проучване на пазара и да купите оригинален продукт с добро име. Така например, може да се възползвате от предложенията на именити компании , каквито са KMG или ALUPAST даващи дългосрочна гаранция за продуктите си.


Най-важното за дограмата е да ви осигури топлоизолацията, от която се нуждаете. Това става като профилите и прозорците не допускат на студения въздух да проникне в жилището ви, а също да спират топлината да напуска обекта през пукнати в прозорците и лошо монтирани стъкла. При положение, че усетите излаз на топлинна енергия, то явно е дошло време за ремонт на профилите или подмяна с нови.


PVC профилите са направени от екологично чист материал и се рециклират. Това тяхно предимство ги прави много търсени на пазара у нас и не само. Цените зависят от качеството на вложените материали при изработка, но при всички случаи инвестицията е оправдана.