Loading...

Социалната мрежа на България

bgtifo

В миналото животновъдите стояха с часове на полетата и частните имоти, за да контролират стадата, когато са на паша. Това костваше много време и разправии, като понякога е направо немислимо да се овладеят толкова много животни. Сега обаче можете да кажете НЕ на бягството на добитъка, като използвате съвременните електропастири. Какво представляват тези технологии, имат ли почва от нас, и как да запазим стадото пълно, прочетете по-долу.


Какво е електропастир?

 

Електропастир е вид устройство от типа енергизатор, който снабдява огради с електрически ток. Потребителите могат да регулират силата на електроенергията, с която се захранват оградите. Идеята е, че животните във вашата ферма и / или имот, ще получат кратък електрошок, ако се докоснат до оградата. Те няма да се опитат да я съборят, защото ще ги е страх да се доближат. По този начин те ще стоят в зоната за паша, без да избягат оттам.


Електропастирът идва в комплект с изолатор, табло за управление, ограда и аксесоари. Монтажът на устройството не изисква дълго време, а е толкова полезен, че ще Ви спести часове в грижа за животните, когато пасат. Ето защо решихме да Ви помогнем, като споменем за тези устройства. Тях можете да откриете на адрес https://elektropastiri.bg, откъдето може да се направи поръчка, както и да се консултирате със специалист за използването на техниката.


Скъпи или евтини електропастири – какво да изберем?

 

Цената на електропастирите зависи основно от мощността на устройствата, както и от размера на огражденията. Разбира се, трябва да изберете и подходящ изолатор, който ще съдейства за по-добрата ефективност на технологията. Общо взето може да се използва електропастир и за 400 лева, който да върши много добра работа за по-къси периметри на използваемост.


По-горе Ви обяснихме, как да ограничите бягството на животни от стадото. Това е нов метод, който набира скорост и със сигурност би се харесал на всеки животновъд. С надеждата, че сме Ви били полезни се разделяме и можете да очаквате още нови и детайлни статии по темата.