Loading...

Социалната мрежа на България

Има ли законно погребение на домашни любимци? от блога на Димитър Йорданов

Да, законно погребение на домашни любимци съществува, стига да следвате съветите на здравните органи. На първо време, трябва да знаете, че погребването на домашен любимец (куче, котка или друг) в земята не е позволено от регулаторните органи. Това значи, че ако искате да се разделите с любимото животно, трябва да заплатите за услугата кремация на домашни любимци.

Кой предлага кремация на домашни любимци?

 

В България има малко на брой крематориуми за домашни любимци. От голямо значение е фирмата, която наемете да бъде лицензирана. Все пак все може да изгори трупа на животно, но е важно това да се направи в отделна пещ и от специалист. Кремирането Ви позволява да разпилеете или заровите прахта на животното, където си поискате, тъй като любимеца Ви е минал през огъня и е останала само пепелта, която не може да носи зарази и други сериозни проблеми.

Много хора избират правилния крематориум за домашни любимци, който да им поднесе пепелта на куче, котка, заек или хамстер в прилична и красива урна. Последната може да се съхранява и в домашни условия, ако искате да имате спомен за сладкото и обичано същество. В никакъв случай не давайте тялото на вашето четириного приятелче на случайни хора, за да не съжалявате.

Колко струва кремацията на починал домашен любимец

 

Починалият домашен любимец, не се различава от смъртта на наш близък човек. Болката е почти същата и ние искаме да се разделим с животното, като му организираме почетно изпращане. Това може да Ви струва трицифрена сума, която обаче едва ли ще Ви натежи. По-важното е да засвидетелствате уважение към починалия Ви любимец и да му покажете, че все още го обичате.

В обобщение, ще напишем, че законното погребение на домашни любимци, минава през кремацията, която е един от хуманните и бързи начини да кажете последно сбогом на животинчето. Вярваме, че сме Ви дали точните съвети и Ви желаем да нямате поводи да се възползвате от тях.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш