Loading...

Социалната мрежа на България

Какво трябва да знаем за ветробраните за автомобил? от блога на Димитър Йорданов



Повечето хора не знаят какво представляват ветробраните, нито пък са чували за нещо подобно. Всъщност, Вие най-вероятно сте виждали ветробрани!


Ветробраните са аксесоари за автомобил. Те могат да бъдат монтирани на страничните стъкла, шибедах или върху предния капак на дадената кола.


Може би се досетихте, но ако не сте, тези аксесоари се използват за предпазване на автомобила от вятъра и от там идва тяхното име. Те са познати още като: дефлектори, ветроупори и обтекатели. Тези аксесоари, освен че предпазват колата от вятъра, допринасят за добрия й външен вид. Изглеждат като прозрачни или хромирани ленти. Изработени са от акрил, още познат като плексиглас.


Ветробрани за странични стъкла


Ветробраните за страничните стъкла на автомобила имат дори повече положителни страни от тези, които изброихме до сега. Те отклоняват въздуха от страничните стъкла, от там идва и другото им име – ветроупори.

При отворени прозорци, ветробраните на Bagajnik.com намаляват силата на свистенето и струята на въздуха, не позволяват да влиза дъжд или сняг в колата. Предпазват стъклата от полепване на кал, прах и предпазват механизма за отваряне и затваряне на стъклата, който може да бъде повреден от навлизане на прах и други твърди частици в него.


Ако вашият автомобил няма ветроупори и използвате автомобилните чистачки, те могат да изхвърлят сняг върху страничните стъкла, или да ги намокрят и да намалят вашата видимост.


Ветроупорите предотвратяват това и ви помагат да имате по-добра видимост докато шофирате. Предпазват от опръскване при разминаване с други автомобили. Могат да се нарекат също обтекатели, защото отклоняват дъжда и снега в страни от стъклата на вашата кола. Те отблъскват въздушните струи в страни, което намалява съпротивлението и улеснява работата на двигателя и води до намаляване на разхода на гориво. Ветробраните подобряват естетиката на автомобила и му придават характер.


Дефлектор за преден капак


Въобще не е приятно, когато предният ви капак започне да ръждясва. Най-често, това се получава от камъчета, които хвърчат от предните коли. Когато тези камъчета се ударят в капака, могат или да наранят боята, или да спукат предното ви стъкло. След като боята е наранена, по капака започва да се появява ръжда.


Но това може да се случи само ако нямате дефлектор за предния капак на колата. Когато сложите такъв, той ще предотврати това. Той също предпазва предното стъкло и капака от полепнали насекоми. Дефлекторът предпазва и автомобилните чистачки от повреда, като отклонява насрещния поток на въздуха.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш