Loading...

Социалната мрежа на България

Какъв материал да изберем за качествени шкафове за кухня от блога на Димитър Йорданов


Висококачествените горни кухненски шкафове със сигурност ще допринесат за класата в обзавеждането на вашата кухня. Освен да са красиви и стилни е важно да са изработени от устойчиви материали. Качествените шкафове ще придадат атмосфера на помещението и ще ви позволят да използвате вашата кухня максимално дълго време, преди да се наложи да правите ремонти. Проучете добре какви са възможностите, които се предлагат, с какви предимства и недостатъци се характеризират, за да изберете най-полезния във вашия случай вариант за шкафове.

Масивното дърво изглежда класно, но оскъпява всички горни кухненскишкафове

То е сред предпочитаните материали, когато искате да инвестирате във висококачествена кухня по поръчка. Обмислете добре стила и разположението на вашите горни кухненски шкафове, за да сте доволни от резултата и вложената сума.

MDF е здрав и плътен материал за шкафове

Изграден е от дървесни нишки, восък и свързващо вещество от смола. Материалът е обработен под високо налягане и често се използва за кухненски шкафове заради своята устойчивост. Гладката му повърхност е идеална за боядисване, както и за всяка друга последваща обработка, за да пасне на вашата кухня. MDF е материал, който подлежи на лепене и ламиниране. По-евтин е от естествената дървесина, което го прави и предпочитан при изработването на шкафове за обзавеждане.

Много производители нагорни кухненски шкафове използват пресована дървесина

Материалът е на достъпна цена, но въпреки това предлага значително качество. Той е по-устойчив на влага в сравнение с MDF, твърдят експерти. Съставен е от тънки пластове от дървен фурнир, залепени за съседни слоеве. Пресована дървесина най-често се използва за изработване нагорни кухненски шкафове за кухни в скандинавски стил.

ПДЧ е най-бюджетният, но и най-некачествен материал за шкафове

Той е препоръчителен вариант само когато целта е да се обзаведе кухня с ограничен бюджет. Материалът е съставен от дървесни стърготини, влакна и частици, слепени с лепило, под въздействието на топлина и натиск. Поради своята структура, ПДЧ не е много сигурен и устойчив вариант за шкафове. Ако се налага да го използвате, по-добре е да изберете горни кухненски шкафове от ПДЧ. Бъдете внимателни, тъй като под въздействието на влага, шкафове, изработени от ПДЧ може да се деформират и обезцветят, особено ако повърхността не е обработена допълнително.

Шкафове от неръждаема стомана придават модерен вид на кухнята

Материалът е най-популярен при обзавеждането на професионални кухни, но постепенно навлиза и в интериора на домашните, когато целта на интериора е минимализъм и съвременно звучене. Неръждаемата стомана е предпочитан материал за производство нагорни кухненскишкафове, тъй като е устойчив на влага и корозия и лесен за почистване. Значителните му качества обаче са свързани и с по-висока цена.

Проучете добре различните материали за шкафове, както и особеностите на вашата кухня, за да прецените кои е най-добре да използвате за обзавеждането. Възможно е да изберете долни и горни кухненски шкафове, изработени от различен материал. Това ще направи интериора по-разчупен и интересен, а и ще ви предостави повече възможности за избор.

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш