Loading...

Социалната мрежа на България

Каква е цената на погребение в България? от блога на Димитър Йорданов

Много погребални бюра в България ви съветват да направите погребение, което включва пълен пакет от траурни услуги: поръчка на дървени и метални ковчези, резервация на гроб, траурен ритуал, специални почести и много други. Разбира се, всичко се свежда до вашите финансови възможности, тъй като всички тези неща могат да ви излязат прекалено скъпо.


Най-важното при погребението е да се съобразите с последните желания на покойника. Вие трябва да го уважите, за да почива в мир и да знае, че сте направили всичко по силите си. За целта е нужно да проверите актуалните цени на траурни услуги в мрежата, където всяко качествено погребално бюро има собствен сайт с тарифи и подробности относно дейността си.


Погребението би могло да излезе евтино или скъпо. Статистиките показват, че хората търсят траурни услуги, които са най-близо до домовете им и се спират на първата срещната фирма, без дори да се замислят за евентуални грешки. Тъжно е да го признаем, но съществуват измамни бюра и траурни агенции опитващи се да печелят от мъката на обществото. Това идва да рече, че не е препоръчително  да бързате, когато става дума за сбогуването с любимите ви хора.


Поверете задачата по изпращане на близък човек и/или роднина на професионалисти. Само така ще получите нужното уважение и погребална дейност на високо равнище. Лоша практика е търсенето на възможно най-евтините ковчези, ритуали и административни процедури. По-добре инвестирайте малко повече пари, за да получите качеството, което искате и заслужавате.


В обобщение


В повечето случаи покойниците не искат уникални церемонии, с които да натоварват децата и внуците си. За тях е достатъчно да се сбогувате с тях и да си спомните за щастливите моменти в живота. Преди да организирате погребение, спомнете си за това и чак тогава плащайте за съответните дейности на погребалните бюра. Ясно е, че болката от загубата е голяма, но вие трябва да продължите напред, защото има много недовършена работа. 


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш