Loading...

Социалната мрежа на България

5 съвета за избор на траурна агенция от блога на Димитър Йорданов

В случай, че е дошъл часът да се разделите с ваш близък и роднина, то вие ще трябва да го направите с необходимата почит и уважение. За целта ще се наложи на намерите стойностна траурна агенция, която да организира и извърши погребение със съответните ритуали и начини за сбогуване с любимите ви хора. За мнозина този избор е много труден и поради тази причина ние ще ви дадем пет съвета, които биха могли да ви бъдат от полза.


Първият съвет към опечалените е да не се подвеждат по обещания за много ниски цени. Имайте предвид, че нискокачествените траурни услуги не са за предпочитане, тъй като те няма да предложат нужния респект към покойника, и към самите вас. По-добре дайте малко повече пари, но изпратете роднините си, както трябва и както навярно са заслужили през годините.


Вторият съвет, който ще си позволим да дадем е да избягвате анонимните траурни агенции. Обикновено по автобусните спирки и стълбовете са закачени хвърчащи листчета призоваващи хората да използват дадени обредни услуги, без да упоменават тарифи и възможности. Често тези фирми имат скрити такси и условия, които разбирате едва, когато им гласувате доверие.


Съвет номер три се състои в проверка на траурни агенции в интернет. Влезте в мрежата и разгледайте цените за погребение, обредни услуги, ковчези и всичко, което съпътства този неприятен и болезнен миг от живота. Така ще знаете какво да очаквате, при положение, че се съгласите да поверите задачата на дадената агенция.


Четвъртият съвет към вас, е да слушате внимателно какви услуги предлагат агенциите и на каква цена. Не бива да пропускате дори дребните подробности, като осигуряване на цветя, печат на некролози, ангажиране на свещеник. Качествените погребални бюра предоставят пакетни услуги включващи всичко това срещу точно фиксирана цена.


На пето последно място ви съветваме да потърсите професионални съвети относно организацията на погребение. Не си давайте парите за половинчати услуги, защото вашите близки не заслужават подобен тип отношение.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш