Loading...

Социалната мрежа на България

5 съвета за външен линк билдинг на сайт от блога на Димитър Йорданов

Линк билдингът е съставна част от SEO оптимизацията. Навремето се разчиташе на линкове от директории, които качваха сайта на по-горните позиции в класирането на търсачките, но днес нещата се промениха. В тази статия ви даваме път съвета за външен линк билдинг към сайта ви и дано да ви помогнем с нашите идеи.


Първо: не си позволявайте да правите прекалено много линкове с вашата ключова дума. Ако например оптимизирате траурна агенция по думата погребение, то не правете повече от 7 линка на седмица с един и същ текст. Препоръчваме ви да разнообразите линковия профил като включвате ключовата ви дума + името на сайта или ключовата дума + адреса на сайта.


Второ: правете линкове само с бранда (името на фирмата) или урл-а на сайта ви. Така търсещата машина ще си помисли, че получавате натурални линкове, които не сте генерирали сами, а са поставени от случайни хора искащи да споделят информация за вашия уебсайт.


Трето: линквайте не само към хоум пейджа на вашия сайт, а и към вътрешните му страници. В горния пример с траурната агенция, много бизнесмени са успели да класират на челни места в търсачките именно вътрешните страници. Не се колебайте да разнообразявате анкорите.


Четвърто: в никакъв случай не спамете. Достатъчно е да правите по 2 – 3 линка на ден. Ако искате да създавате повече връзки, то трябва да поддържате темпото. С други думи, ако направите пет линка днес, то на следващия ден е нужно да постигнете поне същата бройка.


Пето: желателно е всички линкове да идват от авторитетни сайтове, директории за статии и тематични блогове. Вероятно някои ще кажат, че гест блогинга не е за предпочитане, но аз ви уверявам, че има отлично действие и до ден днешен.


Разбира се, има още куп препоръки, които можем да споделим на тема външен линк билдинг, но смятаме, че и тези са достатъчни, за да започнете успешната оптимизация на вашия проект.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш