Loading...

Социалната мрежа на България

Блог

Замислял ли си се някога дали, ако един човек не познава цялата ти същност, а само част от нея, може наистина да те обича? Според мен това е абсолютно възможно. Ще ме попиташ защо мисля така. Много е просто, драги читателю. Ако позволиш на някой да те опознае отчасти и той се влюби в представата за теб, която си изградил в ума му, това пак е любов, при това истинска. Ако някой познава само половината от теб не защото сте се запознали преди седмица или две, а по-скоро, защото ти си му позволил да опознае само едно парченце от душата ти, което не се стараеш да прикриеш, този човек въпреки всичко може да те обича. Вярно е, той не обича цялата ти същност, както повелява законът за любовта, но обича това, което смята, че е тя, обича всяка част от характера и темперамента ти, които си му показал. 
Закон за любовта... Как можах да напиша подобна глупост. Самата аз знам, че любовта се противопоставя на всякакви логически закони. Как може да има закон за нещо, което не подлежи за узаконяване?! Както и да е, направих леко отклонение от темата.
Обяснявах как някой може да обича само част от теб, мислейки, че това си ти. И как няма да го мисли, като това е всичко, което си му показал. Вярата в един твой въображаем образ може да поддържа жива тръпката в гърдите на човека отсреща. Ти създаваш човек изграден от половин личност, но този факт го знаеш само самият ти. Човекът отсреща знае само че те обича. За него нищо не би променило това, защото те познава "достатъчно", за да знае, че ти си онова, което е търсел толкова дълго. И все пак това е истинска любов. 
Може да звучи странно, но все пак ти си това, което показваш пред останалите. Ти си човека, като който се представяш пред другите. Не оставай с грешно впечатление, драги читателю. Не говоря за лицемерие или лъжовност. По-скоро говоря за тъмната страна, която избягваме да демонстрираме пред 90% от обкръжението си, за онази част от нас, която не показваме, за да не ни приемат за слаби, онова парченце от душата си, което не разголваме, за да не ни наранят. За това говоря. А когато не запознаем другите с нея, все едно не сме ги запознали с половината от същността си. Все едно им подаряваме книга с 10 откъснати листа. Но въпреки че те не могат да видят част от историята, пак могат да я харесат, да я обикнат дори. Така че смея да твърдя, че такава любов може да има и тя е истинска сама по себе си, при това го твърдя, защото съм я срещала. 
Да, драги читателю, той ме обича. Обича това, което съм му показвала. Обича това, което сам познава, вярвайки, че това съм самата аз, без да подозира, че не е виждал и половината от мен. Той обича този мой образ, който сам е сътворил в главата си. Обича ме такава, каквато мисли, че съм... Но все пак ме обича, надявайки се да откликна на чувствата му. Той ме познава като жизнерадостно дете, малка жена, усмихната, понякога леко ядосана, но не знае, че имам много по-различна и тъмна същност. Не подозира как мога да стъпча някого като малка хлебарка под крака си на "жизнерадостно момиченце". Може би това, че не познава тази ми половина, го кара да ме обича. Не знам. Не искам и да разбирам, защото аз определено не заслужавам вниманието му просто защото всяка частица от мен, независимо дали е от частта, която познава или не, всъщност обича друг.
Dark Soul Сеп 13 '13 · Оценка: 5 · Коментари: 3 · Тагове: любов, сърце, душа, личност, половин, очаквания, същност

Събуждаш се. Отново е сутрин. Денят ти ще бъде хубав или поне така си мислиш. Иска ти се това утро да бъде по-различно. Имаш нужда да се почувстваш важен и зачим поне веднъж в живота си, за нещо...или някой. Познато ли ти е, чувството да обичаш някого толкова много и когато този човек си тръгне от живота ти, сякаш света става малка, празна стая, без врати и прозорци? Не те интересува какво ще стане с теб от тук, насетне. Единственото нещо, което знаеш със сигурност е, че нищо, никога вече няма да бъде същото. Колкото и да опитваш, нищо няма да замени онзи, толкова специален за теб, човек. Просто лягаш и се събуждаш с една и съща мисъл, една шепа надежда и изгубено по пътя на мечтите, сърце.

Галина. Сеп 28 '13 · Оценка: 5 · Тагове: обич, утро, сивота, мечти

Нали казват, че болката променя хората завинаги.. Ех и аз се промених.. Не исках, но бях принудена.. Страдах и плаках заради него.. Исках го обратно.. Исках да върна спомените ни, да върна него.. Направих всичко възможно.. Но вече спрях да се боря-вече няма смисъл.. Защо ли? Хмм, защото разбрах, че той никога не ме е обичал.. Сега ще питаш как го разбрах, нали? Е, ще ти кажа.. Ако обичаш някого би ли го забравил за месец и би ли тръгнал с друга, читателю?
Е стига толкова, май е време да ви разкажа малко за себе си и за моята неизживяна любов.. Аз съм Ани на 18, а момчето, което харесвам се казва Петър.. От един град сме, но учим в различни училища..
Ще има повече информация в първата част..
asi4kata Фев 28 '14 · Оценка: 5 · Коментари: 14

Ето как започна всичко..
Разглеждах профилите на няколко момчета в един сайт за запознанства и забавление (ask.fm)..После забелязах едно момче.. Да, забелязах него.. Човекът, който ще ми разбие сърцето.. Намерих го във фейсбук и му пратих покана... На следващия ден видях, че ми е писал, но не можах да му пиша, защото бях на даскало.. Веднага след като се прибрах му отговорих, надявайки се да ми пише отново..
Не след дълго получих отговор и така почнахме да си пишем... Даже помня и датата-беше 18 октомври... Почувствах, че ще има нещо между нас, но не ми се вярваше или пък не исках, защото ми беше страх..  Да, страхувах се от любовта.. Защо ли? Защото с любовта идва и болката, лъжите, предателството и изневярата.. Те вървят ръка за ръка.. Но този път имах странно чувство..просто знаех, че трябва да опитам..
И така след дългия ни разговор осъзнах, че знам всичко за него-какво обича да прави в свободното си време, любимия му цвят, храна, число и т.н. Всичко се случваше много бързо.. След няколко дена решихме да се срещнем.. Аз живеех на село и всяка седмица пътувах до града, за да уча и за това трябваше да чакаме до неделя.. Но и двамата умирахме от желание, искахме да се видим колкото може по-бързо..Веднага, когато пристигнах му се обадих и решихме да се срещнем пред моето училище.. Да читателю, имах уговорена среща с него.. умирах от притеснение, но много ме притесняваше факта, че ще ме е срам от него.. Аз съм срамежливо и притеснително момиче, но това е докато свикна с даден човек.. И когато свикна се променям коренно.. Почвам да говоря много, да се смея и да се забавлявам.. Но имам и един навик, ужасен навик-винаги закъснявам за срещи.. И както винаги отново закъснях, а той беше точен..asi4kata Мар 1 '14 · Оценка: 5
Къде си любов? Защо ме остави сама? Нали беше казал, че винаги ще си до мен? Сега какво ще правя без теб? Как ще се боря сама срещу целия свят? Знам.. Ще е много трудно, но трябва да съм силна? Ти би искал да съм силна, нали? Оф бе любов, трябваш ми.. Имам нужда от теб.. Единственото нещо, което искам си ТИ... Искам теб, любов.. искам нас.. Искам да дадеш още един шанс на любовта ни, на нашата неизживяна любов.. Не е трудно, ех поне за мен.. Знаеш ли вчера отново те сънувах? Ти беше прекрасен както винаги, усмихваше се и личеше, че си щастлив.. А после дойде при мен и ме прегърна.. Каза, че повече няма да ме оставиш сама.. Не исках да се събуждам, но... Когато разбрах, че всичко е сън нещо в мен умря.. Не, не е любовта.. Може би надеждата..? Липсваш ми любов.. Липсваш ми ти и старите ни дни.. Липсва ми твоите кафяви очи, които ме гледаха с любов, а не с безразличие, както сега.. Искам те обратно.. Бих направила всичко, но явно за теб аз вече не съществувам.. Ти отдавна си убил НАС..! Как го направи, кажи ми, моля те, защото аз не мога.. Не мога да забравя всичките ни разговори, целувки, прегръдки.. Ох, толкова ми е трудно.. Болката ме убива малко.. по-малко.. Ела и ме спаси, докато не стане твърде късно..


asi4kata Мар 8 '14 · Оценка: 5 · Коментари: 2
Историята е толкова дълга и заплетена, че не знам как да започна. Май е най-добре от самото начало.
Беше март месец, преди повече от седем години.Късно вечерта се запътих към заведението, където работеше моя много близка приятелка. Дори и не предполагах, че там ще срещна теб, любовта на живота ми.Ти седеше с мой познат на масата и след като седнах ме изгледа така странно, че се замислих какво ти има.Продължи да ме гледаш цялата вечер по този начин. Беше едновременно откачено и сладко.След тази вечер не се и сетих повече за теб и тогава те видях отново.Може би под влияние на алкохола и страхотната музика в клуба ми стана някак си мило и ми се прииска да прекарам вечерта с теб.Беше уникално,цяла вечер танцувахме, а ти не спираше да ме гледашпо същия странен начин,както първия път.И като всяка хубава среща, и тази завърши с целувка,но не просто с целувка,а с перфектната целувка! В този момент осъзнах, че за теб аз съм нещо повече от позната.
Тъкмо бях приключила връзка,страдах, обвинявах се и имах нужда от нещо което да повдигне моето самочувствие, някой който да ме кара да се чувствам специана.....За съжаение реших да те използвам за тази цел.Идея си нямаш как сега съжалявам.И така неусетно, с времето ти се влюби  в мен. Аз обаче,не изпитвах същото към теб. Продължавах да те използвам за да си галя егото. И тогава дойде момента,в който започнах да усещам пеперудите как пърхат в стомаха ми,в момента в който ме докосваше.....................
Яна Маринова Ное 12 '13 · Оценка: 5
Той бе едно от най-желаните момчета в училището,а може би и в града.Доста момичета въздишаха по него и много момчета му завиждаха за обожателките.Той отдавна беше загубил интерес към тях,всички за него бяха еднакви,никоя не можеше да го грабне.Но малко от тези обожателки го познаваха на истина.Имаше момичета,който само са го виждали без да знаят нищо особено за него.Имаше такива и който се намираха на приказка понякога,но нищо съществено.Но имаше и момичета,които му бяха близки,бяха всеки ден с него и го познаваха добре.Тя беше едно от тях.Тя също бе желана от много,но рядко допускаше някой близо до сърцето си.Тя бе момиче,които познаваше хората само с един поглед.Познаваше и него също толкова добре,въпреки че той не подозираше.Често когато бяха сред други хора се смееха заедно,закачаха се,погледите им често се срещаха и се усмихваха един на друг.Тя заспиваше с мисълта за тези мигове,а той с нетърпение чакаше следващия ден,за да я види.В редките случай,когато останеха сами те често мълчаха.Не защото нямаха какво да си кажат,а защото и двамата бяха прекалено притеснени да не кажат нещо грешно.Ставаха все по-близки и двамата се харесваха,но никой нямаше смелост да си признае.Тя си мислеше,че най-сетне е грабнала вниманието и сърцето му-цел на много други.Той знаеше,че тя трудно допуска хората до себе си и може би заради това не се престраши да и покаже чувствата си.Тя се страхуваше да не сгреши,да не бъде досадна,за това често ни правеше първата крачка.След време той се насочи към друга,точно когато тя бе най-влюбена в него.Тя разбра това и беше тотално съсипана.Чувстваше се излъгана,предадена,потъпкана.Мина време,тя се отърси и постепенно забрави опита се да го замени с друг,както той замени нея,но уви.Той заряза своята приятелка и отново тръгна след нея.Но тя си каза,че повече няма да стори същата грешка.Но ето,че се поддаде и хлътна даже повече от преди.Сега отново често си засичат погледите,отново се докосват уж неволно,отново я има тръпката.Но ето ново изкушение за него де задава и тя знае,че пак ще страда.
Sunny Фев 25 '14 · Оценка: 5
Защо всички момчета искат едно и също-секс? И защо всички момичета обръщат по-вече внимание на външната красота? Това ли е най-важното нещо, което може да ви дадат? Защо не виждате, че не секса, а любовта е в основата на една връзка..?
На всички нас ни трябва любов, подкрепа, близост, щастие, опора и сила.. А именно тези неща няма как да получавате от любовта за една вечер и от лошите момчета.. Но после се питаме..защо страдаме нали? Защо имаме разбити сърца..?
Хей момчета..спрете да търсите любовта на грешни места.. Не може да я намерите между краката на някое момиче..
Хей любов..и ти си виновна! Винаги закъсняваш, никога не идваш на време и си тръгваш бързо,оставяйки след себе си огромна болка и едно разбито сърце... Ей заради тази болка, много от хората избират плътските удоволствия вместо любящо и разбито сърце..
Хей момичета и вие не сте светци.. Стига сте търсили любовта в мускулестите момчета или пък момчета със сини очи..а после се оплаквате като ви разбият сърцето нали?
Не гледайте само външната красота.. Оглеждайте се на около.. Не бъдете слепи.. Отваряйте сърцата си.. Любовта е навсякъде...
asi4kata Мар 29 '14 · Оценка: 5 · Коментари: 2 · Тагове: любов, секс, сила, щастие, подкрепа, близост, опора
Хей, виж ме... Толкова съм щастлива... Разбрах, че мога и без теб.. Виж ме, усмихвам се.. Разбрах, че живота продължава..Виж блясъка в очите ми-вече не плача...Разбрах, че всичко рано или късно си отива, също като теб... Но хей, вече не съм тъжна, а точно обратното-щастлива съм...Ти продължи напред без мен, мога и аз... Нали казват, че любовта се забравя с нова любов.. Ех, мисля да дам шанс и на други момчета.. И май знам на кого.. Благодаря ти, защото ми помогна да го срещна..
Ти избра свободата, приятелите си и всичко друго, жертвайки мен и нашата любов... Ех, вече нищо няма значение... Вече е все едно...Не съм ти сърдита, нито пък ядосана... Просто съм адски щастлива.. 


P.S. Всичко, което писах горе е лъжа.. Една огромна лъжа..Не съм щастлива и никога няма да бъда, защото те няма, защото вече не си част от живота ми...Защото ми каза, че вече не изпитваш нищо към мен... Защото си забравил всички наши спомени..Ех "шпинчо", дано някой ден да разбереш колко много бях влюбена в теб...

asi4kata Фев 8 '14 · Оценка: 5 · Коментари: 6
Помниш ли последната ни среща? Каза, че ти трябва време..и аз се съгласих, въпреки че знаех какво ще следва... И да, стана точно това, което си мислех... Разделихме се..Вече няма НАС..Вече няма да има прегръдки, целувки и...и спомени... Но знаеш ли? Аз наистина бях влюбена в теб! Офф, преди няколко дена щяхме да правим 3 месеца, ако още бяхме заедно... Знаеш ли скъпи сърцеразбивачо? Цяла вечер плаках, плаках и си представих, че ще дойдеш и че ще ме целуваш казвайки: "Вече съм тук и НИКОГА няма да те оставя сама"... Но така и не се появи..така и не дойде...Но, не те обвинявам.. Аз съм виновна,знам.. Не трябваше да се привързвам за толкова кратко време.. Виновна съм, защото те обичах прекалено много и имах нужда да бъда обичана..Извинявай скъпи сърцеразбивачо... Моя грешка, а не твоя...Извинявай, че винаги бях до теб, когато имаше нужда, че винаги те подкрепях, че винаги те изслушвах, че вярвах в теб когато всички ти обръщаха гръб.. Но хей, това че сега не сме заедно не означава, че ще изчезна от живота ти ей така... Точно обратното, ще съм до теб каквото и да става... Искам само да си щастлив...
asi4kata Фев 7 '14 · Оценка: 5
Страници: 1 2 3 4 5 ... » »»

Търсене по таг

Тагове

#sad gsm сервиз ip камери iphone iphone 15 pro max iphone втора употреба pvc дограма seo автомобили автомобили под наем авточасти агенция за преводи алуминиева дограма английски език астма бабини зъби баня бебешки колички бебешки колички бижута билков екстракт билкови добавки билкови секс стимуланти билкови хранителни добавки болка брачни халки букети български билки български добавки български трибулус бърз кредит бързи кредити венецианска мазилка видеонаблюдение водопроводчик врати входни врати въздушен компресор външни ролетни щори градина гражданска отговорност грижа за кожата групажен транспорт дамски парфюми детокс чай детски лагери диабет димитър белелиев добавки добавки за бързо покачване на мускулна маса добавки за енергия добавки за енергия и издръжливост добавки за енергия и сила дограма доставка на цветя дрехи екскурзия екстракт от трибулус екстремни спортове еленов корен жени заеми залози застраховки здраве здравословен хляб зъболекар извънгабаритни товари изработка на сайт имоти интериорни врати камери каяк в гърция каякинг килими климатици козметика кола под наем коледни аранжировки коледни подаръци коли коли под наем колички комарници компресор компресори коректна фирма кошници с цветя красота кредит до заплата кредити кредити до заплата кредити за пенсионери крепежни елементи кръвна захар лазерен център лазерна епилация левзея легализация на документи лъжа любов магазин магазин за мебели магазини мебели международен транспорт мобилни телефони мускулна маса добавки надежда наргиле никотинамид рибозид обзавеждане за баня обич обувки онлайн онлайн игри онлайн кредит онлайн кредити онлайн магазин оптимизация отслабване оферти парфюм парфюми пвц врати пвц дограма писмени преводи плочки за баня подарък подаръци подхранване на пчели почивка преводаческа агенция преводи превоз на товари предателство протеинов хляб протектори за телефони пълнозърнест хляб пясъчна мазилка работа в чужбина рак рафтинг рафтинг по струма реклама ремонт рент а кар ролетни щори свредла за бетон селски бял хляб селски пълнозърнест хляб селски типов хляб сертификат коректна фирма сила ски училище смарт часовници софия спешни кредити спешни пари спомен спомени спорт сребърни бижута сребърни гривни сребърни колиета сребърни обеци сребърни пръстени сребърни синджири стоматолог стъклопакет сувенири суперхрани счетоводство сълзи сърце телефони телефони втора употреба тениска с щампа тениски тиймбилдинг той топене на мазнини топлоизолация траурна агенция трибулус услуги услуги софия фитнес добавки хамалски услуги хипогликемия хляб хляб с лимец хранителни добавки хранителни добавки за мускулна маса цветя чай за детоксикация чай за отслабване часовници щастие щори